Tasarım Vakfı Atölyeler Sergisi ‘entangled-dolanık’, Koleksiyon’nun desteği ile 4-9 Nisan 2017 tarihleri arasında Salone Del Mobile esnasında Triennale di Milano’da gerçekleşecek.
Sergide, Tasarım Vakfı 2016 Tasarım Atölyeleri programı kapsamında üretilen seramik, cam, keçe, kağıt-hamuru, takı, tekstil ve moda alanlarından 40 farklı tasarımcı ve sanatçıya ait 80 iş yer alıyor.

Tasarım Vakfı Atölyeler Sergisi, tasarım, sanat ve zanaatler, üretim ve teknikler, miras, coğrafya, yer, gelenek ve zanaatler arasındaki yankılaşımların (rezonans) çağdaş tasarım ile dolanık bir yansıması.

Tasarım Atölyeleri, 2013 yılından bu yana Tasarım Vakfı tarafından tasarımcıların, sanatçıların, maker ve tasarım öğrencilerinin katılımıyla Bodrum ve İstanbul atölyelerinde yürütülüyor.

Tasarım, mimari, kentsel tasarım, ürün tasarımı, seramik, cam, tekstil, moda gibi birçok alanı kapsayan Tasarım Atölyeleri’nin liderliğinde seramik sanatçısı Mehmet Tüzüm Kızılcan, kilim sanatçısı Belkıs Balpınar, moda tasarımcısı Arzu Kaprol, keçe ustası Mehmet Girgiç, seramik tasarımcısı Marek Cecula, cam sanatçısı Gabriele Küstner cam tasarımcısı Anu Penttinen, seramik sanatçısı Vilma Villaverde, kağıt sanatçıları Uta-Tuna Çiner gibi dünyanın önde gelen isimleri yer alıyor.

Tasarım Vakfı Atölyeleri permütasyonların, çoklu kombinasyonların, katmanlı okuma ve  yazmaların, yapı bozucu açılımların, çapraz eşleşmelerin yaratıcı süreçlere evrildiği, tasarım ve icatlara ulaşılabildiği yaratıcı, ortaklık ortamlarıdır.

Tasarım atölyelerinde nesne temelli işler için yola çıkılmaz; nesnenin değerleri, bağlamları araştırılır. Tasarım nesne ötesidir; içsellik, deneyimsellik, kavramsallık taşımaktadır, fikirlerden de öte değerler ve bağlamları ile yüklüdür. Nesneler maddi yapılarından arınmışlar, geçmiş ile ilişki kurduğu kadar gelecekle ilişkilendirilmişlerdir.

Curation

Design Foundation İstanbul

Atölye Liderleri

Katılımcı Tasarımcılar I Sanatçılar

Atilla Cengiz Kılıç I Ayça Canan I Ayşe Türker I Ayşen Mehtap Kurbanzade I Bağdagül Demirtürk I Banu Konyalı I Başak Uysal I Burcu Sülek I Derviş Ergün I Ece Pınar Demirel I Elif Gültekin I Errin Kancal I F. Müjde Gökbel Fırat Neziroğlu I Fidan Levent Balaban I Funda Seçal I Gamze Nur Yanık I Gökçe Kömürcü I Gökhan Eryaman I Gözde Pınar Akpınar I Gül Gündüz I Gülşen Doğan I Kaan Gözüm I Kerem Ariş I Mehmet Girgiç I Melike Burcu Soysal I Monika Tymicka I Nagehan Süzgün I Nilüfer Çubukçu I Nur Eryılmaz I Onur Hastürk I Ozanhan Kayaoğlu I Selen Ülbağ I Serap Kayhan Seyhan Yılmaz I Studio Kairos I Şenay Takuş I Tektaş Ağaoğlu I Tevif Türen I Theresa May O'Brien I Yıldız Parlakyiğit

Prodüksiyon

Melike Sungur I Merve Nur Sökmen I Nurcihan Beyazıt

Tasarım Vakfı Hakkında

Tasarım Vakfı 2013 yılında Koleksiyon tarafından kurulmuştur. Kuruluşundan bu yana Tasarım Vakfı’nın küratörlüğü Mimar Faruk Malhan tarafından yürütülmektedir.

Tasarım Vakfı, yaratıcılık ve tasarım alanlarında kuluçka misyon görevi üstlenir, tüm yaratıcı disiplinleri bütüncül yaklaşımları ile ele alırken yaratıcı zihinlere ilham vermeyi amaçlar.

Tasarım Vakfı tasarım, sanat ve zanaat, mimari, kentsel tasarım ve yönetişim disiplinleri arasında kuramsal ve deneysel bağlar kurmaya odaklanır.

Ekonomik ve sosyal hayatın sektörlerinde, tasarımcılar, akademisyenler, genç yetenekler için açık iş, ortak yaratım ve özneler arası performanslara dayalı tasarım değerlerini savunur.

Tasarım Vakfı disiplinlerüstü yaklaşımlar ile tasarımın farklı alanlarında, öğrenimsel, çevresel, bölgesel, kentsel ve kırsal inovasyonları hedefleyen, tasarım atölyeleri, seminer, panel, proje ve sergilerin liderliğini ve küratörlüğünü gerçekleştirir.

Tasarım Vakfı ortak yaratım alanlarının kurgulanmasına odaklanır, kuramsal çerçevesinde ‘yapma-öğrenme’ düşüncesini temel alır, ortak yaratım alanı olarak atölye çalışmalarının önemini vurgular.

Tasarım Vakfı Atölyeleri’nin amacı ‘yapma-öğrenme’ kurgusunda yaratıcı ve tasarımcı zihinler için yapı bozucu süreçlerin deneylendiği, deneyimlendiği kuluçka ortamlarını sağlamak, yaratıcı ekonomiler için değer üretmektir.