Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen, Tasarım Vakfı Bodrum Merkezi tarafından yürütülen Tasarım İşliği projesinin kapanış toplantısı 4 Mart günü Karya Akademi Bodrum’da gerçekleşti. Toplantıda, aynı zamanda 2015 yılı keçe, kilim, takı, cam, seramik, mimarlık atölyelerinde üretilen çalışmalar sergilendi.
Tasarım Vakfı bünyesinde kurulan Karya Akademi, tasarım, sanat, zanaatlar, mimarlık, yönetişim disiplinleri arasında kuramsal, deneysel bağlar kurarak yeni bir öğrenme-uygulama yolculuğuna çıktı.

Güney Ege Kalkınma Ajansı tarafından destekelenen, Tasarım Vakfı Bodrum Merkezi tarafından yürütülen Tasarım İşliği projesinin kapanış toplantısı 4 Mart günü Karya Akademi Bodrum’da gerçekleşti. Toplantıda, aynı zamanda 2015 yılı keçe, kilim, takı, cam, seramik, mimarlık atölyelerinde üretilen çalışmalar sergilendi.

Açılışa, Muğla Valisi Amir Çiçek, Bodrum Kaymakamı Dr. Mehmet Gödekmerdan, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon, Ak Parti İlçe Başkanı Çiğdem Demiralp, Güney Ege Kalkınma Ajansı (GEKA) Genel Sekreteri Süleyman Alata ile sanat ve tasarım çevresinden değerli isimler katılım gösterdi.

GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata açılış öncesi yaptığı konuşmada; "Böyle bir proje Türkiye'de çok yaygın olan bir proje değil. Kendimize ait değerleri yeni bir bakış açısıyla, tasarımla pazarlanabilir bir hale getirmek bizim ajansımız açısından da çok önemli" diyerek, bu projeye çok değer verdiklerini belirtti.

Faruk Malhan toplantıda yaptığı konuşmada Karya Bölgesi’nin Karya Akademi’nin kuruluşuna ilham verdiğini belirterek, şunları söyledi;

"Bodrum aşağı yukarı neolitikten bu yana çok ciddi bir ilham merkezi, bizi bu ilhamlandırdı. Sırasıyla Halikarnas, İlhan Berk ve diğer aramızda bulunanlar; bu ilhamla buraya geldik ve burasının daha mümbit bir ortam olduğunu düşünerek, sosyal yapının da çok daha çabuk alabileceğini düşünerek burada bu tasarım merkezini kurduk."

Karya Akademi’nin kuruluş amacını anlatan Faruk Malhan;

"Amacımız çok kısa sanatçılarla, zannatkarlarla, tasarımcıları bir araya getirmek, katma değerli ürünlerin ortaya çıkmasını sağlamak. Burada bizim dayandığımız güç; birincisi zanaatkar gücü, ikincisi ise kadınlarımızın emeği, bu gücü kırsal ekonomideki iş ortamına aktardığımız zaman katma değerli ürünler çıkacaktır. Bu ürünlerin gerek ülkemizde gerek ihracatta yer almasını hedefliyoruz. Gerek yerel yönetim, gerekse İhracatçılar Birliği bu konunun arkasında, sonuna kadar destek veriyorlar."

Yerel üretim ve yerel gıda kapsamında Karya Akademi’nin çalışmalarından bahseden Faruk Malhan;

"Bunun içerisinde deri, keçe, kilim, cam, seramik ve önemlisi gastronomi ve yerel gıda yer alıyor. Bunların da yine sisteme kazandırılması, standartların oluşturulması, ve yerel üreticilerin bu standartlar içerisinde ürünlerini yapmaları ve bir marka değeri ile satılmalarına gayret göstereceğiz."

2013 yılında mimar Faruk Malhan tarafından uluslararası bir organizasyon olarak kurulan Tasarım Vakfı; kurulduğu günden bu yana yaratıcı endüstriler ve yaratıcı ekonomileri buluşturan tasarım atölye, konferans ve sempozyum etkinlikleriyle faaliyetlerine devam ediyor.

Tasarım Vakfı, yaratıcılık ve tasarım adına kurucu bir çatı misyonu yüklendi ve bu doğrultuda tüm etkinliklerini Karya Akademi altında topladı. Bodrum Yalıkavak’ta, yedi dönüm arazi üzerinde kurulan derslikler, tasarımcı misafirhaneleri, tam donanımlı seramik, cam, keçe, kilim, dokuma, kağıt, takı ve çok amaçlı atölyeler “tasarım düşüncesi ve tasarım üretimi”ne adanmış bulunuyor.

Karya Akademi Tasarım Atölyeleri sergisinde takı, tekstil, keçe, mobilya aksesuarları, giyilebilir teknolojiler, seramik, cam, mimarlık atölyelerinde üretilen çalışmalar sergileniyor.