Tasarım Vakfı, yaratıcı alanlardaki tüm aktörlerin ortak yaratım, öğrenim ve deneyim süreçlerini geliştirmek için işbirlikleri yapmaya devam ediyor.
24 Ekim 2015 tarihinde 26 farklı kalkınma ajansından temsilci Bodrum Tasarım Köyü’ne bir ziyaret gerçekleştirdi. Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan, Tasarım Vakfı Genel Sekreteri Mehmet Uncu ve ajans temsilcilerinin katılımıyla gerçekleşen toplantı, tasarım odaklı ve katma değerli yaratıma yönelik ortak projeler üzerine odaklandı.

Haziran 2015’ten itibaren faaliyetlerine başlayan *Bodrum Tasarım Köyü, mimarlık, sanat, tasarım, zanaat önderleriyle, tasarım ve zanaatlar arasında kurgusal, deneysel bağlar kurabilmeye odaklanıyor. Geçmişten gelen bu çeşitli bağları, günümüz paralelinde yorumlayan ve katma değeri yüksek ürünler, değerler sunan atölye çalışmaları, yeni bir “öğrenme yolu”nun kapılarını aralıyor. Tasarım Vakfı, kurulduğu günden bugüne “yaparak, uygulayarak öğrenme” fikrini destekleyen faaliyetlerine devam ediyor ve bu doğrultuda bir ortak yaratım alanı olarak atölye çalışmalarının önemini vurguluyor.

Bu amaçla, Tasarım Vakfı tarafından hayata geçirilen *Bodrum Tasarım Köyü, mimarlık, sanat, tasarım, zanaat önderleriyle, tasarım ve zanaatlar arasında kurgusal, deneysel bağlar kurabilmeye odaklanıyor. Geçmişten gelen bu çeşitli bağları, günümüz paralelinde yorumlayan ve katma değeri yüksek ürünler, değerler sunan atölye çalışmaları, yeni bir “öğrenme yolu”nun kapılarını aralıyor.

Ziyaret, Bodrum Tasarım Köyü gezisi ve tasarım atölyelerinin tanıtımı ile sonlandı.

(*) Bodrum Tasarım Köyü; GEKA, Koleksiyon, Garanti Bankası, Arçelik, VitrA, Borusan Otomotiv, Çağdaş Holding, Häfele ve İstikbal’in donanımsal desteklerini alarak kurulmuştur.