Bodrum Merkez Kentsel Tasarımı projesi Alan yönetimi çalışmalarında Yaz stajını sürdüren ODTÜ Mimarlık öğrencileri Tasarım Vakfı Bodrum’da.
Profesör Murat Güvenç’in kurgusunda ülkemizde ilk defa kullanılan, mobile yüklenmiş bir program  ile Bodrum Merkez alan bilgileri haritalara aktarıldı.

BODTÜM programında, Şehir Plancısı Şule Kükrer ve Mimar Murat Artu liderliğinde yürütülen bu çalışmalar, Prof Murat Güvenç tarafından paftalara aktarılacak ve  “Bodrum Merkez Kentsel Tasarımı çalışmalarına” alt yapı oluşturacaktır.

ODTÜ Mimarlık Fakültesi Dekanlığı ve Tasarım Vakfı çalışmaları ile görevlendirilen ODTÜ Mimarlık öğrencileri bu proje kapsamında Bodrum Belediyesi tarafından ağırlandı.

Öğrencilerin Tasarım Vakfında Faruk Malhan’a verdikleri brifingte:
“Merkezin daralmış olduğu, havasız, topraksız kalmışlığı, denizini, kıyısını, tarihini yitirmiş olduğu, fiziki dokusunun yıpranmış olduğu, merkez olma cazibesini yitirdiği tespitleri raporlandı.