“Bodrum’da Seramik Sohbet Toplantısı'' 24 Ocak 2018 Çarşamba günü saat 14.00-17.00 arasında Tasarım Vakfı’nda gerçekleşecek.
“Bodrum’da Seramik” buluşmasında Bodrum’da yerleşik seramik sanatçıları, zanaatkârları ve tasarımcılarının bir araya gelerek “Bodrum’da Seramik” Markasının gündeme alınması, oluşturulacak güç birliği zemininde ortak üretim, ortak satış, pazarlama, ortak tasarım imkânları ile Bodrum’da seramik sektörünün önünün açılması hedeflenmektedir.

Karya Bölgesi tarihi birçok medeniyeti kucaklamaktadır.
Bu topraklar çömleğin, rölyefin, heykelin zirvelere yükseldiği yerlerdir; belleğinde inançları, efsaneleri, zanaatları sanatları, felsefeleri taşımıştır.
Seramik, toprak, su ve ateşin kutsal mertebelerdeki beraberliğidir, sırlarda saklanır, seramik sanatçıları, tasarımcıları ve zanaatkarları bu mirasın var etme yolculuğunun yürekli gezginleridir.

Seramik tasarımlar algı ile kavram arasında bağlamları içerir, beynimizde akılla, duygularla üretilir, konulara, ürünlere çoğalır. Bir de toplumsal beyin vardır ki, müşterek beynimizi ifade eder, toplumsal müştereklerimizdir, kişilere ait olabildiği kadar topluluklarda, toplumlarda evrilir, arz ve talep kültürünü oluşturur. Seramik tasarımı ellerin işe, yüreklerin yaratıma, aklın tefekküre erdiği zamandır. Akıl beraberlikleri ve farklılıkları ile toplumsal insana, tefekkür ile kültür insanına karşılık gelir. Seramik bir toplumsal kültürdür.

Bodrum, seramik tasarımcılarının çok yoğun olduğu arzu öznesi bir şehirdir, bu şehrin seramikçileri artık “Bodrumda Seramik” markasını yaratabilecek güce ermiştir.

Ortak paydası seramik olan paydaşların müştereklerde toplaşmasına katkıda bulunabilmek, bağımsız varlığınızın beraberliklerle yücelmesine katılmak isteriz. Bodrum’un zengin seramik tarihine günümüzden bakıp, mesafe ve temasın mucizevi beraberliğini yaşatabiliriz.

Tüm ilgilileri, 24 Ocak 2018 Çarşamba günü, saat 14.00-17.00 arası Tasarım Vakfı’nda düzenlenecek “Bodrum’da Seramik Sohbet Toplantısına” davet ediyoruz.
Katılımınız ve katkılarınız sektörü onurlandıracaktır.

LCV: 18 Ocak 2018 Perşembe günü saat 17:00 / melike.sungur@tasarimvakfi.org