Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihleri: 5-10 Eylül 2016

Konusu: Mimar ve tasarımcı, Koleksiyon Mobilya ve Tasarım Vakfı kurucusu Faruk Malhan tarafından gerçekleştirilecek olan ‘Endüstriyel Tasarım / Metal Grubu Atölyesi’nde üretim odaklı “ev /otel mutfak ekipmanları ve eşyaları” tasarımları geliştirilecektir.

Arayüz: Metal; çelik, aliminyum

Lider: Faruk Malhan, Mimar

1947 İzmir doğumlu Faruk Malhan, üniversite eğitimini ise Ankara’da, Orta Doğu Teknik Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde, yüksek lisans derecesini Hacettepe Üniversitesi Demografi Bölümü’nden almıştır. 1971 yılında “Koleksiyon” firmasını “tasarım için bir endüstri” düşü ile Ankara’da kurdu. Mobilya, halı, kilim, cam, porselen, takı, mücevher, mimarlık alanlarında tasarım çalışmalarını firmasında gerçekleştirdi.Koleksiyon’u kuruluşundan günümüze, tasarıma, sanata, zanaata, yaratıcılığa, özene adanan yıllarla, küçük atölye ölçeğinden bütünleşmiş üretim düzeyine hazırladı. Türkiye’de tasarım kavramının yaşama aktarılmaya başladığı 70’li ve 80’li yıllarının lider kimliklerinden biri olan Faruk Malhan, Haziran 2013’de “Tasarım Vakfı”nın kuruluşuna öncülük yaparak, tasarımın uluslararası boyutlarıyla ekonomilere, topluma ve üretim kültürüne kazandırılması misyonunda büyük bir adım atmıştır. Kasım 2015 itibariyle ‘Karya Akademi’ çatısı altında toplanan çalışmalara başkanlık etmektedir.

Katılımcılar: Profesyonel tasarımcılar, tasarım bölümleri lisans ve yüksek lisans yeni mezunları

Atölyelerin Müşterileri: Ev ve endüstriyel mutfak ekipmanları ve eşyaları üreticileri

Atölyelerin Amacı:
Profesyonel yaşamın teknik uzmanlığında özgün bir aşama olan metal endüstrisine tasarımı bir kere daha deneyimlemek, konum, tutum kazanmak, tasarımları satışa tanıtmak, sunmak;
Bağlamlardan kavramlara, içeriklere, temalara ürünlere geçiş,
Tasarımcı için belirsizlik, müphemlikler alanlarını anlamak, işlemek
Altın arayıcılığının heveslerini yaşamak,
Atölye süreçlerinin macera olduğunu deneyimlemek,
Atölyelerde beklenenlerden nasıl kopulduğunu izlemek,
Disiplinler üstü kurgularla tanışmak,
Hikaye yazmak,
Son ürünü unutmak,
Manaları aramak, ruhlara dokunmak,
“ev/otel mutfak ekipmanları ve eşyaları” pazarını, ürünlerini tanımak,
Açık tasarımı tanımak.

Atölye Katılım Payları
Pazar Akşam Giriş - Cumartesi Öğlen Çıkış / Haftalık

Kişisel Katılım
ATÖLYE 2280 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 3000 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Burslu Katılım
ATÖLYE 432 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 600 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Profesyonellere açık olan katılımlar için sektör çalışanlarına ve ilgili bölüm mezunlarına %80 burs olanağı sağlanmaktadır.
%80 Burslu katılım imkanı için başvuru yapmak isteyen adayların mezun oldukları ilgili bölümlerden alacakları referans ile başvurmaları gerekmektedir.
*Referansların, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından e-posta yoluyla apply@tasarimvakfi.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

* Birden fazla atölyeye başvuru ve katılım mümkündür.
* İlgili bölümlerin 2016 yılı mezunları atölyelere başvuruda bulunabilir.

Son Başvuru Tarihi: 19 Ağustos 2016

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
apply@tasarimvakfi.org

Endüstriyel Tasarım Atölyesi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Akdeniz Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, Ankara Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği, Ege  Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği ve İstanbul Demir ve Demirdışı Metaller İhracatçıları Birliği tarafından desteklenmektedir.