Tekstil üreticisi Kvadrat işbirliği ile, Kvadrat tekstil tasarımcısı ve dokuma uzmanı Asa Parson yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan atölyede, geleneksel kilim ve düğüm dokuma gibi çeşitli tekniklerden yola çıkarak Türkiye’den desenler ile İskandinav örneklerden ilhamla renk / desen ve tasarım çalışmaları geliştirilecektir.
Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihi: 15-20 Ağustos 2016

Konusu: Tekstil üreticisi Kvadrat işbirliği ile, Kvadrat tekstil tasarımcısı
ve dokuma uzmanı Asa Parson yürütücülüğünde gerçekleştirilecek olan
atölyede, geleneksel kilim ve düğüm dokuma gibi çeşitli tekniklerden yola
çıkarak Türkiye’den desenler ile İskandinav örneklerden ilhamla renk /
desen ve tasarım çalışmaları geliştirilecektir.

Arayüz: Keçe, ipek, kaşmir, keten, kenevir, ipek, pamuk, bambu, merinos, karışık malzemeler

Lider: Asa Parson / Kvadrat, Tekstil Tasarımcısı ve Dokumacısı

Katılımcılar: Tasarımcılar, tekstil tasarımcıları, tekstil sanatçıları

Atölye İçeriği:
• Geleneksel kilim ve düğüm dokuma gibi çeşitli tekniklerden yola çıkarak Türkiye’den desenler ile İskandinav örneklerden ilhamla renk /desen ve tasarım çalışmaları geliştirilecektir.
• Dokuma tezgahlarında, kesilmiş yün kumaşlar ile yün iplikleri birleştirerek taslak çalışmalar yapılacaktır.
• Masaüstü dokuma tezgahlarında, kaşmir ve lambswool gibi daha ince iplikler ve burmalı yünler ile atkı çalışması yapılacaktır. Türkiye desen mirası ve İskandinav geleneklerinden ilhamla renk / desen odaklı tasarımlar
geliştirilecektir.

ASA PARSON, Tekstil Tasarımcısı ve Dokumacısı
İsveçli tekstil tasarımcısı ve dokumacısı Asa Parson Boras’ta bulunan Swedish School of Textiles ve ardından Stockholm University College of Arts, Crafts and Design’dan mezun olmuştur. Tekstil tasarımlarında, sadece hislerin geriye kaldığı fikrinden yararlanır. Asa’nın inovatif tasarımları durağan yapı tercihlerini yansıtır ve sade, temiz ve zamansız bir his uyandırır.

Atölye Katılım Payları
Pazar Akşam Giriş - Cumartesi Öğlen Çıkış / Haftalık

Kişisel Katılım
ATÖLYE 2280 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 3000 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Burslu Katılım
ATÖLYE 432 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 600 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Profesyonellere açık olan katılımlar için sektör çalışanlarına ve ilgili bölüm mezunlarına %80 burs olanağı sağlanmaktadır.
%80 Burslu katılım imkanı için başvuru yapmak isteyen adayların mezun oldukları ilgili bölümlerden alacakları referans ile başvurmaları gerekmektedir.
*Referansların, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından e-posta yoluyla apply@tasarimvakfi.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

* Birden fazla atölyeye başvuru ve katılım mümkündür.
* İlgili bölümlerin 2016 yılı mezunları atölyelere başvuruda bulunabilir.

Son başvuru tarihi: 1 Ağustos 2016

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
apply@tasarimvakfi.org

Tekstil Tasarımı Atölyesi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Akdeniz Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Ege Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, Güneydoğu Anadolu Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği, İstanbul Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği ve Uludağ Tekstil ve Hammaddeleri İhracatçıları Birliği tarafından desteklenmektedir.