Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihi: 22-27 Ağutos 2016

Konusu: Kilim sanatçısı Belkıs Balpınar yürütücülüğünde gerçekleşecek olan atölyede kilim tasarımları geliştirilecek ve geliştirilen tasarımlar tezgahlarda dokunarak üretilecektir.

Arayüz: Yün, keçe, karışık malzeme

Lider: Belkıs Balpınar, Kilim Sanatçısı

Katılımcılar: Tasarımcılar, tekstil tasarımcıları, sanatçılar, dokumacılar

BELKIS BALPINAR-Kilim Sanatçısı
Belkıs Balpınar 1986’dan beri eserlerini yaratmak için asırlık kilim yapısını kullanmaktadır. Balpınar, Washington D.C.’ de bulunan World Bank Binası ve Suudi Arabistan Zahran’da bulunan Aramco Center’a giriş duvarları için artkilim parçaları tasarlamıştır. Balpınar, İstanbul, Ankara, New York, Princeton, Washignton D.C., Stokcholm, Caracas, Milano, Tokyo, Lublijanai Moskova ve Bahreyn’de sergiler düzenlemiştir. Aynı zamanda Balpınar, grup sergilerinde de katılım göstermiştir. Balpınar bazı parçaları New York’ta bulunan Modernist Sergisi’nde ve Miami’de Basel Art Fuar’ında Milano’dan Galleria Nilufar tarafından düzenlenen sergide gösterilmiştir.
Bazı Özel Koleksiyonlar: Miuccia Prada - Milano, World Bank - Washington D.C. Bernard Chappard - New York - Caracas, Lary Sanitzky - Los Angeles, Economy Bank - Istanbul, Nilufar Gallery - Milano, Marmara Manhattan Hotel - New York, Ignazio Vok - Padova, Al Gore - Nashville.
Balpınar, 2006 yılından beri Bodrum’da yaşamakta ve çalışmaktadır.

Atölye Katılım Payları
Pazar Akşam Giriş - Cumartesi Öğlen Çıkış / HaftalıkKişisel Katılım

Kişisel Katılım
ATÖLYE 2280 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 3000 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Burslu Katılım
ATÖLYE 432 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 600 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Profesyonellere açık olan katılımlar için sektör çalışanlarına ve ilgili bölüm mezunlarına %80 burs olanağı sağlanmaktadır.
%80 Burslu katılım imkanı için başvuru yapmak isteyen adayların mezun oldukları ilgili bölümlerden alacakları referans ile başvurmaları gerekmektedir.
*Referansların, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından e-posta yoluyla apply@tasarimvakfi.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

* Birden fazla atölyeye başvuru ve katılım mümkündür.
* İlgili bölümlerin 2016 yılı mezunları atölyelere başvuruda bulunabilir.

Son başvuru tarihi: 8 Ağustos 2016

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
apply@tasarimvakfi.org

Kilim Tasarımı Atölyesi Türkiye İhracatçılar Meclisi, Güneydoğu Anadolu Halı İhracatçıları Birliği ve İstanbul Halı İhracatçıları Birliği tarafından desteklenmektedir.