Iittala için tasarladığı ürünleri ile tanınan Finlandiyalı cam tasarımcısı Anu Penttinen liderliğinde gerçekleştirilecek olan atölyede sofra ürünleri, sunum ve servis tabakları tasarımı çalışmalarına odaklanacaktır.
Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihi: 25 Eylül-1 Ekim 2016

Arayüz: Cam

Lider: Anu Penttinen, Cam Tasarımcısı

Katılımcılar: Tasarımcılar, sanatçılar, cam tasarımcıları, cam sanatçıları

Atölye İçeriği:
• Atölye sofra ürünleri, sunum ve servis tabakları tasarımı çalışmalarına odaklanacaktır.
• Sanat ve tasarım çizgisinde, deneysel ve endüstriyel fikirlerin birbirini beslediği tasarım çalışmaları atölyenin çerçevesini oluşturacaktır.
• Cam plakalar ve füzyon teknikleri ile çalışarak, küçük ölçekli ve sınırlı edisyon üretim sofra ürünleri tasarımları geliştirilecektir.
• Tasarım ve Yemek’i bir araya getiren projelerden ilhamla yemeğin sunumu ve servisi için fikirler geliştirilmesi ve atölye süresince katılımcıarın 1 veya 2 prototip tasarlaması ve üretmesi amaçlanmaktadır.

ANU PENTTINEN-Cam Tasarımcısı
Anu Penttinen 1974 yılında Finlandiya’da doğmuştur. Helsinki’deki “the University of Art and Design in Helsinki” Üniversitesi sanat bölümünden mezun olmuştur. Mezuniyetinin ardından kendisini Finlandiya’nın en köklü cam stüdyolarından biri olan “Nuutajärvi Glass Village”’e yönlendiren cam malzemelerine yoğunlaşmıştır. Sanatçının tasarımları şehir hayatının olayları ve detaylarına ayna tutar niteliktedir. Haritalar, şehir sokakları ve toplu taşıma güzergahları birbiri içinde değişmesi ve yer değiştirmesi her zaman sanatçıyı büyülemiştir. Anu Penttinen, ayrıca güçlü renkler ve şeffaf formları sevmektedir.

ATÖLYE KATILIM PAYLARI
Pazar Akşam Giriş - Cumartesi Öğlen Çıkış / Haftalık

ATÖLYE 2280 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)

ATÖLYE + KONAKLAMA 3000 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Profesyonellere açık olan katılımlar için sektör çalışanlarına ve ilgili bölüm mezunlarına %80 burs olanağı sağlanmaktadır.
%80 Burslu katılım imkanı için başvuru yapmak isteyen adayların mezun oldukları ilgili bölümlerden alacakları referans ile başvurmaları gerekmektedir.
*Referansların, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından e-posta yoluyla apply@tasarimvakfi.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

* Birden fazla atölyeye başvuru ve katılım mümkündür.
* İlgili bölümlerin 2016 yılı mezunları atölyelere başvuruda bulunabilir.

Son başvuru tarihi: 9 Eylül 2016

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
apply@tasarimvakfi.org

Cam Füzyon Atölyesi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve  Çimento, Cam, Seramik ve Toprak Ürünleri İhracatçıları Birliği tarafından desteklenmektedir.