Atölye Yeri: Tasarım Vakfı Bodrum

Atölye Tarihi: 25-29 Temmuz 2016

Konusu: Moda Tasarımcısı Arzu Kaprol yürütücülüğünde gerçekleşecek olan Moda Tasarım Atölyesi’nde, özgünlük, yalınlık, insana ve doğaya saygı ve sürdürülebilirlik kavramları çerçevesinde giyim, tekstil ve aksesuar alanlarında ürünler tasarlanacaktır.

Arayüz: Karışık malzeme

Lider: Arzu Kaprol, Moda Tasarımcısı

Katılımcılar: Moda tasarımcıları

Atölyenin Amacı:

Tasarlayarak yaşamayı merkeze alan profesyoneller için çok disiplinli bir çalışma ve etkileşim platformu olarak kurgulanmıştır.

Katılımcılara verilecek kavram ile, ifade dili olarak moda tasarımını seçmiş profesyonellere, yeni etkileşim alanı ve farklı bir ilham düzlemi verilmesi amaçlanmaktadır.

Tasarlanacak ürünler giyim, tekstil ve aksesuar alanlarında varolan tasarımcıya, özgünlük, yalınlık, insana ve doğaya saygı ve sürdürülebilirlik kavramları çerçevesinde bir düşünsel pratik ve yeni bir bakış açısı kazandırmayı hedeflemektedir.

Program:

25 Temmuz Pazartesi
Konsept açılımı üzerine düşünsel pratik, ilk eskizler

26 Temmuz Salı
Eskiz değerlendirme, tasarım seçimi, teknik çizimler, ölçeklendirme, malzeme seçimi

27 Temmuz Çarşamba
Kalıp ve modelleme, detay çözümlemeler

28 Temmuz Perşembe
Dikim ve birleştirme, prova kontrol

29 Temmuz Cuma
Final sunum ve prezantasyon.

ARZU KAPROL - Moda Tasarımcısı
Arzu Kaprol, Mimar Sinan Üniversitesi Moda Konfeksiyon bölümünden 1992 yılında mezun oldu. Ardından couture eğitimi için Paris American Academy’de Perfectionnement programını tamamladı. 1995 yılında aldığı prestijli Beymen Academia “Avant-Garde Tasarımcı” ödülü ile moda dünyasında adını duyurdu. Kendi adını taşıyan markasını 1998 yılında ilk defa moda tutkunlarıyla buluşturdu. 2007 yılında Fashion TV ve 2011 yılında Elle Style Awards kapsamında olmak üzere “Yılın Moda Tasarımcısı” ödüllerini aldı.Tasarımı kıyafet mimarlığı olarak tanımlayan Arzu Kaprol, modern ve eşsiz bir tasarım diliyle ve kendisiyle özdeşleşen detaylarda büyüyen özgün işçilikle, zamansız kıyafet ve aksesuarlar yaratarak geleceğin moda kültürüne göndermeler yapıyor.

Atölye Katılım Payları
Pazar Akşam Giriş - Cumartesi Öğlen Çıkış / Haftalık

Kişisel Katılım
ATÖLYE 2280 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 3000 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Burslu Katılım
ATÖLYE 432 TL
* ATÖLYE (Seminer, malzeme, öğle yemeği dahildir.)
ATÖLYE + KONAKLAMA 600 TL
* KONAKLAMA (Konaklama ve kahvaltı, öğle yemeği, akşam yemeği dahildir.)

Profesyonellere açık olan katılımlar için sektör çalışanlarına ve ilgili bölüm mezunlarına %80 burs olanağı sağlanmaktadır.
%80 Burslu katılım imkanı için başvuru yapmak isteyen adayların mezun oldukları ilgili bölümlerden alacakları referans ile başvurmaları gerekmektedir.
*Referansların, üniversitelerin ilgili bölümleri tarafından e-posta yoluyla apply@tasarimvakfi.org adresine gönderilmesi gerekmektedir.

* Birden fazla atölyeye başvuru ve katılım mümkündür.
* İlgili bölümlerin 2016 yılı mezunları atölyelere başvuruda bulunabilir.

Son başvuru tarihi: 11 Temmuz 2016

Atölyelerimize kayıt hakkında bilgi ve sorularınız için:
apply@tasarimvakfi.org

Moda Tasarımı Atölyesi Türkiye İhracatçılar Meclisi ve Akdeniz Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, Ege Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği, İstanbul Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği ve Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği tarafından desteklenmektedir.