Tasarım Vakfı, Koleksiyon işbirliği ile 26 Mart Perşembe günü, Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in verdiği “Karbon Fiber ve Kompozit Teknolojileri” başlıklı konferansa ev sahipliği yaptı.
Tarih: 26 Mart - 26 Mart 2015
Saat: 18:30
Yer: İstanbul

Konuşmacılar: Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh

Yaratıcı endüstrilerin malzemede inovasyon arayışına girdiği ve hem estetik, hem de strüktürel kaygılarla sonuçtan çok üretim süreçleri üzerine odaklandığımız bir dönemde, tasarım ve mimarlık dünyasına malzeme ve yeni uygulama alanları açmayı amaçlayan Tasarım Vakfı, karbon fiber ve kompozit teknolojilerin uygulamaları üzerine, sektör profesyonellerine kapsamlı bir konferans düzenledi.

Konferansı, Koleksiyon ve Tasarım Vakfı kurucusu Mimar Faruk Malhan ev sahipliğinde Prof. Dr. Alpay Er, Atilla Kuzu, Aydan Volkan, Aziz Sarıyer, Gökhan Karakuş, Jeyan Ülkü, Levent Çırpıcı, Prof. Dr. Özlem Er gibi sektörün önemli isimleri dinledi.

50’yi aşkın tasarımcı ve mimarın konuk olduğu özel etkinlikte; aynı zamanda kompozit endüstrisinde faaliyet gösteren Dowaksa’nın FRP Direktörü olarak görev alan Saadatmanesh, uçak, otomotiv ve enerji gibi önemli sektörlerde sık tercih edilen karbon fiber malzemenin tasarım ve mimarlık alanında da kullanılabileceğinin altını çizdi ve bunun üzerine örneklerle açıklamalarda bulundu.

DowAksa Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Mehmet Ali Berkman ise, karbon elyaf ürünleri geliştirme projesi kapsamında dünyada pek çok işbirliğine imza attıklarını ve bu teknolojiyi tasarımın her alanına yaymak için teşvik ve destek çalışmalarının devam ettiğinden bahsetti.

Arizona Üniversitesi İnşaat Mühendisliği ve Mekaniği Ana Bilim Dalı’ndan Prof. Dr. Hamid Saadatmanesh’in uzmanı olduğu karbon fiber malzemelerin tüm inceliklerini, kullanım alanlarını ve avantajlarını anlattığı konferans, günümüz yapı ve mimarlık dünyası için kritik çözümler sunmuş oldu.