Gaziantep - Bursa
Tarih: 09 Aralık - 17 Aralık 2013
Saat: 10:30
Yer: İstanbul

9 Aralık – 17 Aralık 2013 tarihleri arasında, Vanelli sponsorluğunda, tasarımcıEmilio Salvatore Leo liderliğinde, Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde gerçekleştirilen “Zamanın Gölgesi” Tekstil Tasarım Atölyesi’nde, tasarımcıların katılımıyla tekstil desen tasarımları geliştirildi.

Atölye, Topkapı Sarayı tekstil arşivine yapılan inceleme gezisi ile başladı. Tasarım Vakfı İstanbul Merkezi’nde devam eden atölye, İTÜ’den Prof. Dr. Özlem Er, Design 2 | 10 Academy Eindhoven’dan Nicoline Dorsman ve İzmir Ekonomi Üniversitesi’nden Prof. Dr. Ender Bulgun ve Doç. Dr. Dilek Himam Er’in katılımıyla gerçekleşen, tekstil tarihi ve tasarım üzerine bir panel ile devam etti.

Gaziantep ile devam edilen atölyenin ikinci fazında, önce Zeugma Müzesi, sonrasında ise Kutnu atölyeleri ziyaret edildi. İlham ve inceleme gezileri, Bursa’da Karagöz Müzesi, İnkaya Çınarı, Ulu Cami, Kozahan, Kent Müzesi, Cumalıkızık, Merinos Tekstil Müzesi ziyaretleri ile sona erdi.

Atölye, 17 Aralık Salı günü “VANELLİ”nin Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ndeki tesislerinde gerçekleştirilen bir sunumla kamuoyu ile paylaşıldı. Sunum sonrasında Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan ve Türkün Holding İcra Kurulu Başkanı Erol Türkün tasarımları değerlendirdi.