3 Temmuz - 8 Temmuz 2015 tarihleri arasında Samet ve Koleksiyon sponsorluğunda, tasarımcı Anette Ponholzer liderliğinde ve Tasarım Vakfı Kurucusu Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde Mobilya Aksesuarları Tasarımı Atölyesi gerçekleştirildi.
Tarih: 03 Temmuz - 08 Temmuz 2015
Saat: 10:00
Yer: Bodrum

3 Temmuz - 8 Temmuz 2015 tarihleri arasında Samet ve Koleksiyon sponsorluğunda, tasarımcı Anette Ponholzer liderliğinde ve Tasarım Vakfı Kurucusu Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde gerçekleştirilen Mobilya Aksesuarları Tasarımı Atölyesi’nde endüstriyel tasarım öğrencilerinin katılımıyla mobilya aksesuarları tasarımları geliştirildi.

Atölye Koleksiyon Tarabya Kampüsü’ndeki tanışma toplantısı ile başladı. Atölye programı ve içeriği öğrencilerle paylaşıldıktan sonra Koleksiyon Showroom gezildi. Ardından Samet’in Çerkezköy Üretim Tesisleri’nde Samet Pazarlama Müdürü Pınar Uçkan’ın yaptığı sunumda Samet’in ürün grupları incelendi, markanın tasarım anlayışı katılımcılara aktarıldı.

Tesis ziyaretlerinden sonra Anette Ponholzer katılımcılara atölye konusu olarak “çekmece içi düzenleme ünitesi” temasını verdi.

Atölye çalışmasının Bodrum Tasarım Köyü ayağında, katılımcılar; ürünün üretilebilirliği, kullanıcı için gerekliliği, işlevselliği ve malzemeyi etkin ve akılcı kullanma, üretim odaklı ürün tasarlama aşamasında geleceği ve geçmişi birleştirme konularında Anette Ponholzer ve Faruk Malhan ile birlikte çalıştılar. Atölye sonunda orataya çıkan ürün tasarımları, Samet tarafından değerlendirilerek, üretime uygun bulunan tasarımlar hayata geçirilecek.