22-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde, usta seramik sanatçılarının katılımıyla “Zamanın Anları” Seramik Atölyesi gerçekleştirildi.
Tarih: 22 Ağustos - 27 Ağustos 2015
Saat: 10:30
Yer: İstanbul

22-27 Ağustos 2015 tarihleri arasında, Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde gerçekleştirilen “Zamanın Anları” Seramik Atölyesi’nde alanında usta seramik sanatçılarının katılımıyla seramik objeler ve sanat eserleri geliştirildi.

“Zamanın Anları” teması, atölye sürecinde tasarımcıları, an’ları bağlamlara, mekânlara, kültüre, sanata ve zanaata bağlayarak düşünmeye teşvik etti.

Seramik sanatçısı Tevfik Türen Karagözoğlu rehberliğinde gerçekleşen atölyeye Kadriye Ağaoğlu, Tektaş Ağaoğlu, Mehmet Tüzüm Kızılcan, Mutlu Başkaya Yağcı, Candan Terwiel, Serkan Önder, Efe Türkel, Metin Ertürk, Şenay Akkurt, Müge Eryılmaz, Burcu Karabey, Yüksel Güner ve Nural Şentunalı gibi değerli isimler katılım gösterdi.

Katılımcılar, atölye süresince Arkeolog Aykut Özet ve Prof.Dr. Numan Tuna’nın Ege Çanağı’ndaki karakteristik arkeolojik tanımlarla ilgili konferansına katıldı ve Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan’ın ‘Zamanın Anları’ temalı sunumunu izledi. Sonrasında Arkeolog Mehmet Çuhadar rehberliğinde Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi, depolarda Miken ve Damlıboğaz seramikleri özel gezisi düzenlendi. Kalenin katmanlarında pek çok zaman dilimi ve anları hissedildi.

Atölye katılımcıları, atölye çalışması öncesinde hazırladıkları ön çalışmaları, Bodrum Tasarım Köyü Seramik Atölyesi’nde, Bodrum’un mistik coğrafyasında yenilediler. Atölye sonunda sanat eserleri ve günlük hayatta kullanılabilecek.