14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Doç. Dr. Mustafa Ağatekin yürütücülüğünde, Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde ‘Kutlamayı Tasarlamak’ temalı Cam Atölyesi gerçekleştirildi.
Tarih: 14 Eylül - 18 Eylül 2015 Saat: 10:00
Yer: Bodrum

14-18 Eylül 2015 tarihleri arasında Doç. Dr. Mustafa Ağatekin yürütücülüğünde, Tasarım Vakfı Başkanı Mimar Faruk Malhan küratörlüğünde gerçekleştirilen ‘Kutlamayı Tasarlamak’ temalı Cam Atölyesi’nde cam tasarımında çağdaş yaklaşımlar geliştirildi.

Kutlamanın yaşam boyunca sürdürüleceği içeriği, yaşamın kutsanmasını tasarlama fikri ile yola çıkan atölye, “Yaşamın kutsanmasını tasarlayabilir miyiz?” sorusuna odaklandı.

Cam sanatçısı Doç. Dr. Mustafa Ağatekin liderliğinde gerçekleşen atölyeye, Tülin Yiğit Akgül, Enver Çamdal, Hale Hendekcigil, Sinem Güler ve Payam Latifi gibi değerli isimler katılım gösterdi.

Doç. Dr. Mustafa Ağatekin, camın malzeme olarak nasıl ele alınması gerektiğinden bahsederek, Stanislav Libenský ve Jaroslava Brychtová işleri üzerinden camın temel özelliği olan ışık geçirgenliği ve ışık kırılmalarını ürün tasarlarken hangi açılardan değerlendirilmesi gerektiğine vurgu yaptı.

Atölyenin ilerleyen günlerinde, mum modellerini hazırlayan katılımcılar, ilk füzyon pişirimleri ile prototiplerini üretmeye başladı. Atölye sonunda aydınlatma, karaf, tabak gibi gündelik hayatta kullanılabilecek fonksiyonel cam obje tasarımları gerçekleştirildi.

Bodrum Tasarım Köyü, yıl boyunca düzenlenecek çeşitli atölye çalışmalarıyla tasarımcıyı sektörlerle buluşturmaya, ürün, hizmet, deneyim tasarımını, katma değerleriyle inovasyona, ekonomiye, kültüre, istihdama kazandıran atölye çalışmalarına devam edecektir.